352 poze   54295 vizite

02 - Catalin Ionescu

Președintele executiv A.J. Columbofilă Galați
&
CATALOGUL EXPOZIȚIEI NAȚIONALE A U.G.C.P.P.A.M. România 2011 la adresa :

www.porumbei-romania.ro/evenimente/images/catalog_expo_2011_galati.pdf
*
*
Crescător de GÂT GOLAȘ DE TRANSILVANIA , SUSSEX ...



--------------------------------------------
Cea mai mare expoziție din ROMÂNIA
Cea mai mare expoziție din ROMÂNIA
Mai avem 3 luni până la expoziție
Mai avem 3 luni până la expoziție
La ședință la L.V.A.
La ședință la L.V.A.
AVEM HALATE DOMNULE ...
AVEM HALATE DOMNULE ...
halat concepția Ștefan Eftimie
halat concepția Ștefan Eftimie
SIBIU 2011 - OK
SIBIU 2011 - OK
Teodor Gelu - comisia de recepție
Teodor Gelu - comisia de recepție
Dublu CAMPION EUROPEAN 2010 -2012
Dublu CAMPION EUROPEAN 2010 -2012
Preferăm buna cuviință
Preferăm buna cuviință
Tab01_Hühner_(Geflügel-Album,_Jean_Bungartz,_1885)
Tab01_Hühner_(Geflügel-Album,_Jean_Bungartz,_1885)
Transilvanian neked neck eg
Transilvanian neked neck eg
Cocoș Gât golaș de Transilvania
Cocoș Gât golaș de Transilvania

Comentarii album • 7
AJColumbofilaGalati 29 martie 2015  
DESPRE RASA GÂT GOLAȘ DE TRANSILVANIA--

A apărut spontan în România la mijlocul anilor 1800, iar 50 de ani mai târziu deja lua prima cupă de argint la Expoziţia internaţională de păsări de curte din Germania.

În prezent rasa Gât Golaş de Transilvania este cam ignorată în Ardeal, fiind prezentă în toată țara la crescătorii particulari de rasă pură, însă este apreciată în zone cu temperaturi extreme datorită adaptabilităţii sale.

Găina Gât Golaş de Transilvania a fost prima dată prezentată în 1875 la o expoziţie internaţională de păsări de curte din Viena. În 1912 un căpitan bistriţean de infanterie deja câştiga prima cupă de argint în Germania cu această rasă, care era considerată o ciudăţenie de ţăranii ardeleni. Asta din cauza gâtului, pieptului şi abdomenului lipsit de pene, de unde şi-a împrumutat şi numele: gât golaş.

Greutatea unei găini ajunge la 2,5 kilograme, iar la cocoşi la 3 kilograme. Produc între 120 şi 170 de ouă pe an, puicile începând ouatul după 7-8 luni.
Potrivit specialiştilor şi crescătorilor această rasă s-a format spontan, fiind mai apoi perfecţionată. În prima fază a putut fi găsită în Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Mureş, răspândindu-se mai apoi în restul Transilvaniei. Deşi de-a lungul timpului a câştigat numeroase concursuri, în Ardeal se mai găsesc doar câteva zeci de mii de exemplare, cel mai mare efectiv avându-l Banatul.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre Franţa de exemplu, unde se regăsesc cele mai multe ferme cu Gât Golaş de Trasilvania. Mai încântaţi de această rasă par să fie africanii sau israelienii, asta datorită adaptabilităţii sale.
Dacă o găină comună nu rezistă la temperaturi extreme, Gât Golaş de Transilvania se adaptează foarte bine şi la 40 de grade.

Gât golaş de Transilvania, găina minune a Ardealului, preferată de francezi şi nemţi, cei care au diversificat cel mai mult această rasă sunt însă nemţii.
Cornel Hetrea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din Bistriţa-Năsăud, care are câteva zeci de exemplare, şi bate anual târgurile de profil din Europa spune că nemţii au reuşit să obţină toate culorile posibile la această rasă. Tot nemţii au fost cei care au dus Gât Golaş de Transilvania în sud-vestul Africii, înainte de primul război mondial. Africanii numesc această rasă „Kaalnek”.

În Bistriţa-Năsăud mai există până în 500 exemplare de Gât Golaş de Transilvania, semn că lipsa temperaturilor extreme ne face să nu apreciem această rasă. „Este o rasă precoce şi rezistentă, începe ouatul mai repede şi are o carne gustoasă”, precizează Cornel Hetrea. Când vine vorba de preţ, acesta ajunge la 80 de lei, în condiţiile în care o găină comună costă 30-40 de lei. Acesta este şi unul dintre motivele care au descurajat fermierii români şi a dus la scăderea efectivelor.
Raportează
AJColumbofilaGalati 10 martie 2014  
EXPOFAUNA BUCUREȘTI 2013
VIDEOCLIP
Acesta este linkul www.youtube.com/watch?v=e8h29MkjyXA
Click pe link !
Raportează
AJColumbofilaGalati 9 noiembrie 2012  
Vaccinări la păsări de curte :

Nu. Vârstă Părinți Pui
1 1 zile Marek paralizie Marek paralizie
2 2 zile IB Primer IB Primer
3 5 zile Salmonella Salmonella
4 7 zile Marek paralizie (revaccinarea) Marek paralizie (revaccinarea)
5 8 zile Coccidiozei (Paracox) Coccidiozei (Paracox)
6 11 zile ND (aviare atipice) ND (aviare atipice)
7 18 zile Gumboro Gumboro
8 25 zile IB 4-91 IB 4-91
9 32 zile Salmonella (revaccinarea) Salmonella (revaccinarea)
10 39 zile ND La Sota (aviare atipice) ND La Sota (aviare atipice)
11 7 săptămâni ILT (Laryngothracheitis infecțioase) ILT (laringotraheita infecțioasă)
12 7 săptămâni Coriză (păsări de curte curge nasul) Coriză (păsări de curte curge nasul)
13 20 săptămâni Salmonella (vaccinarea ac)
14 20 săptămâni EDS (sindromul ou meniurile)
15 20 săptămâni RT Multi IB, Gumboro, ND (prin intermediul ac)
16 20 săptămâni Fowlpox
17 22 săptămâni ILT (laringotraheita infecțioasă)
18 24 săptămâni AE (contagios Geflügelenzephalomyelitis)
Raportează
AJColumbofilaGalati 31 iulie 2012  
10 SFATURI pentru OBȚINEREA UNUI JOB dorit :

1. Cerceteaza, cerceteaza, cerceteaza
Care este prima intrebare adresata in cadrul fiecarui interviu de angajare? „Ce stiti despre compania noastra?” Chiar daca pare de la sine inteles ca ar trebui sa ne facem temeinic temele inainte de a merge la interviu, multi oameni uita complet sa caute informatii pe internet despre compania in cauza. Ia-ti timp pentru a studia compania. Afla cu ce se ocupa, cauta sa intelegi industria in ansamablu si afla cine sunt principalii competitori. Urmareste compania pe retelele de socializare.

2. Interactioneaza cu compania inainte de interviu
Urmareste compania pe retelele de socializare si nu uita sa dai cate un Like la postarile care iti plac si sa lasi cate un comentariu sau doua atunci cand este cazul. Nu se stie niciodata cine te poate gasi prin intermediul paginilor de pe retelele de socializare. Multe companii prefera sa recruteze oameni talentati prin intermediul Facebook sau LinkedIn in loc sa posteze anunturi pe site-urile de joburi.

3. Construieste-ti o prezenta puternica in social media
Esti popular pe retelele de socializare? Ai propriul tau blog, ai multi prieteni pe Facebook si multi followeri pe Twitter? Daca raspunsul este da, atunci este perfect. Continua sa iti construiesti o prezenta puternica in social media. Daca nu ai reusit inca sa iti construiesti aceasta prezenta, ar fi cazul sa te pui pe treaba. Tot mai multi angajatori isi evalueaza candidatii urmarindu-le profilurile din social media.

4. Pregateste-te temeinic
Afla cum va fi structurat interviul si pregateste-te corespunzator. Afla cu cine vei avea interviul si afla cat mai multe informatii despre aceasta persoana. Nu uita sa adresezi intrebari. Insa intrebarile trebuie pregatite dinainte, altfel vei lasa o impresie proasta angajatorului. Ai grija de asemenea cum te imbraci la interviu. Nu vrei sa pari prea relaxat, dar nici prea sofisticat.

5. Ai grija sa ajungi devreme
Nu uita sa ajungi cu cel putin 15 minute inainte de ora stabilita. Daca intarzii, ar trebui sa ai un motiv intemeiat. Insa nu uita sa suni persoana care te asteapta si sa o anunti de intarziere.

6. Fii flexibil
Nu aduce in discutie banii de la primul interviu. Daca angajatorul te place, veti discuta despre salariu la momentul oportun. Trebuie sa fii pregatit sa spui o suma aproximativa, care sa fie si realista.

7. Nu te eticheta
Companiile isi doresc sa angajeze oameni cu interese variate. Daca iti place sa lucrezi in domenii variate, spune acest lucru angajatorului si nu te eticheta intr-un singur departament. Nu te sfii sa iti faci cunoscute interesele si hobby-urile. Varietatea aduce culoare in interiorul companiei.

8. Doreste-ti o cariera, nu un job
Spune clar angajatorului ca iti doresti o cariera, nu doar un job. Intreaba care sunt oportunitatile de dezvoltare pe termen lung in cadrul companiei si comunica-i angajatorului ce beneficii vei aduce tu companiei. Fii cat mai specific, evitand exprimarile generale sau vagi: „Ma pricep la vanzari” sau „Imi place sa iau initiativa”. In schimb, spune exact ce ai realizat in trecut. De exemplu: „Intr-un an de zile, am castigat 10 clienti noi, care au adus companiei un profit de 100.000 de dolari.” Demonstreaza-ti impactul si potentialul real.

9. Nu neglija detaliile
Nu uita sa iti inchizi telefonul in timpul interviului, sa nu mesteci guma de mestecat, sa stai drept pe scaun, sa mentii contactul vizual si sa te exprimi corespunzator, fara limbaj neadecvat. La sfarsitul interviului, nu uita sa intrebi care vor fi urmatorii pasi.

10. Pastreaza legatura
Dupa interviu, nu uita sa trimiti un email de multumire intervievatorului. Apoi, il poti contacta pentru a afla stadiul in care se afla procesul de recrutare. Chiar daca nu obtii postul respectiv, invata ceva din acea experienta si imbunatateste-ti abilitatile de comunicare pentru urmatoarele interviuri.
Raportează
AJColumbofilaGalati 29 august 2011  
Rasa Rhode Island

Rasa Rhode Island este recunoscută ca cea mai importantă rasă mixtă cu aptitudini aproape egale pentru producţia de ouă şi de carne. S-a format în SUA (Rhode Island şi Massachusetts) în perioada 1850 - 1899. Rasa are la origine un şir de încrucişări făcute la care au participat cocoşi combatanţi malaiezi şi Cochinchina, precum si Sussex roşu.
CARACTERISTICI:
Impresia generală atrage atenţia mai ales prin culoarea rasei specifică, forma alungită şi compactă a corpului. Creasta simplă mijlocie, piept larg şi adânc, trunchi alungit, ciocul, fluierele si pielea de pe corp galbenă. Coada nu prea lungă, este la cocoşi frumos rotunjită şi la găină purtată strâns. Produce anual în medie 170 de ouă de 58 g cu coaja colorată brun-închis. Greutatea corporala: cocoş 3,5 - 4 kg şi găina 2,5 - 3 kg.
Diferite varietăţi: varietatea roşie.
Defecte grave: prezenţa încalţării, creasta aplecată, coada zburlită sau de veveriţă.
Raportează
AJColumbofilaGalati 29 august 2011  
Rasa Plymouth Rock

Rasa Plymouth Rock s-a format în anul 1870 în SUA începând cu varietatea barată. Este o rasă mixtă cu aptitudini de producţie atât pentru ouă cât şi pentru carne. Rasa a fost formată, începând cu varietatea barată, în secolul al XIX-lea în SUA, fiind recunoscută în 1870 si importată în Anglia în 1872. Rasa a fost formată prin încrucişări multiple si repetate la care au participat rasele Dominicana, Cochinchila, Combatant englez, Brahma, Jawa si Minorca.
CARACTERISTICI:
Păsările de rasă Plymouth Rock dau impresia unor păsări solide şi puternice, cu o foarte bună proporţionalitate a corpului. Capul, relativ mare, are creasta simplă, mică. Trunchiul este larg si adânc, dar potrivit de lung, cu pieptul rotunjit. Spinarea, largă şi dreaptă, este aproape orizontală. Coada este scurtă şi globuloasă. Greutatea corporală 3,8 - 4 kg la cocoş şi 2,7 - 3,4 kg la gaină. Produce anual 150 - 170 ouă cu o greutate medie de 55 - 57 g cu coaja galben închis până la brun. Are trunchi lung şi purtat orizontal cu creasta simplă mijlocie cu fluiere, ciocul şi pielea de pe corp galbenă.
Diferite varietăţi: barată, albă, neagră, galbenă, brumărie.
Defecte grave: cea mai slabă urmă de pene sau puf în încălţăminte, alb în urechiuşe, pene de altă culoare decât cele admise.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.